ΠΑΣΕΕΜ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό να αποτελέσει ένα συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων αποφοίτων ανωτάτων σχολών Ελλάδας ή κατόχων αντίστοιχων τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που εργάζονται αποκλειστικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ανέργων μηχανικών.

icon_widget_image Δευτέρα -Παρασκευή : 9π.μ. - 5μ.μ. icon_widget_image Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454 icon_widget_image + (30) 2310944056 icon_widget_image info@paseem.gr

ΠΑΣΕΕΜ

a

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ ΕΤΟΣ 2023

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών ιδρύθηκε το έτος 2022.

 

  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 συγκροτήθηκε το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κατόπιν ηλεκτρονικής εκλογικής διαδικασίας.

 

  • Ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που πανελλαδικά εφάρμοσαν την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία.

“Οι δράσεις μας”

  • Στις 19 Ιανουαρίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.ΕΜ διαμαρτύρεται μέσω εξωδίκου   στην κήρυξη μηνιαίας απεργίας-αποχής από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α ,την Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και την Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ καλώντας τους σε διάλογο.

Δεν υπήρξε ποτέ διάλογος από την μεριά των άνωθεν με τον ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ….

  • Στις 2 Φεβρουαρίου 2023 ύστερα από την πρόσκληση στήριξης των απεργούντων ομοσπονδιών προς τον ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ, εκδίδει ανακοίνωση ρωτώντας τες πως  συνδέεται αιτιωδώς η αύξηση του μισθού των υπαλλήλων αυτών με τα λοιπά εύλογα αιτήματα τους.

         Δεν υπήρξε απάντηση  από την μεριά των ομοσπονδιών προς τον ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ….

  • Στις 7 Μαρτίου ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ με την επιστημονική του ιδιότητα ζητά από την Πολιτεία την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος των Τεμπών και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν.
  • Στις 15 Μαρτίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ απαντά στην πρόσκληση στήριξης της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην βελτίωση των αποδοχών των Μηχανικών στο Δημόσιο, που πέρα από αναγκαιότητα θεωρεί ότι είναι σε άμεση συνάρτηση με τις αμοιβές των ελευθέρων επαγγελματιών!

Με επιχειρήματα ο ΠΑ.Σ.Ε.ΕΜ αρνείται και καλεί την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σε διάλογο….

            Δεν υπήρξε απάντηση  από την μεριά της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προς τον  ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ….

  • Στις 23 Μαρτίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ χορηγεί στα μέλη του συλλόγου μέσω του grψηφιακή θεώρηση της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε).
  • Στις 30 Μαρτίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ με ανακοίνωση του ζητά από το κράτος , να εφαρμοστούν όλες οι διατάξεις περί κατεδαφίσεως για τα αυθαίρετα της Μυκόνου που δεν μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν.4495/17 καθώς και να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις σε κάθε εμπλεκόμενο ,είτε δημόσιο φορέα είτε ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό.

Το Ελληνικό Κράτος δεν έπραξε τα προβλεπόμενα ….

  • Στις 12 Απριλίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του καταθέτει αίτημα στο Υ.ΠΕΝ και ζητά :
  1. Την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ και την άμεση τεχνική υποστήριξη των Μηχανικών.
  2. Την κατάργηση της ετήσιας συνδρομής στο ΤΕΕ, κατ’ αναλογία με άλλους επιστημονικούς κλάδους

3.Την κατ’ εξακολούθηση βελτιστοποίηση των ηλεκτρονικών  συστημάτων ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν καθιερωθεί

στην  χώρα μας με την ψηφιοποίηση όλων των διεκπεραιωτικών εργασιών μηχανικού

4.Την άμεση μεταφορά των ηλεκτρονικών συστημάτων από το  ΤΕΕ στο ΥΠΕΝ

      Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα απάντηση από το Υ.ΠΕΝ…..

  • Στις 14 Ιουνίου ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ απαντά σε εντόνως στις δηλώσεις του πρόεδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος, Γεώργιου Ρούσκα, καθώς και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , Γεωργίου Στασινού , σχετικά με τις ψευδείς βεβαιώσεις μηχανικών  περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών και τους καλεί σε διάλογο.

Δεν υπήρξε ποτέ διάλογος από την μεριά των άνωθεν με τον ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ….

  • Στις 5 Ιουλίου ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ εκφράζει την οργή του προς την Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ για το Μητρώο Ελεγκτών Προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ καλεί  τους «συνάδελφους»  δημόσιους υπάλληλους μηχανικούς :

1)Να αναλάβουν τους ελέγχους δόμησης και τους ελέγχους  προσβασιμότητας , με τον μισθό που ήδη εισπράττουν από το

κράτος αν το επιθυμούν.

2)Να αναλάβουν  και όλη την ευθύνη των ελέγχων αυτών , με τον  μηνιαίο τους μισθό , και τους προκαλεί   να ελεγχθούν για τις

γνώσεις τους τόσο στην νομοθεσία ΄όσο και την κατασκευή.

3)Να αναλάβουν και όλους τους ελέγχους των οικοδομικών αδειών και την αντίστοιχη ευθύνη , φυσικά με τον μηνιαίο τους μισθό.

      Απάντηση δεν δόθηκε από την ΕΜΔΥΔΑΣ……

  • Στις 7 Ιουλίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.ΕΜ καταθέτει επιστολή διαμαρτυρίας στην Υ.ΔΟΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αναφέροντας μεγάλο βαθμό δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας .

Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα απάντηση από την Υ.ΔΟΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ…

  • Tην καλοκαιρινή περίοδο του έτους 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.ΕΜ προσπαθώντας να βοηθήσει τους μηχανικούς στον «πόλεμο» που δέχονται για την χρήση ηλεκτρονικών προγραμμάτων αναζητά οικονομικές προσφορές από όλες τις εταιρίες.
  • Στις 9 Νοεμβρίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ αντιδρά στο νέο φορολογικό δίπλα σε επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.
  • Στις 12 Νοεμβρίου 2023 ο ΠΑ.Σ.Ε.ΕΜ καταδικάζει την επαναφορά των «ελάχιστων αμοιβών» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ και καταθέτει προτάσεις προς συζήτηση για τις αμοιβές των μηχανικών.

 

Συμπερασματικά συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ εμπράκτως στηρίζει τον κλάδο μας.

Στο μικρό χρονικό διάστημα των έντεκα μηνών που διανύει διατύπωσε και απαίτησε όσα δεκαετίες δεν είχαν ακουστεί,  προταθεί και διεκδικηθεί.  

 

Αποδεδειγμένα το Ελληνικό Κράτος, το Υ.ΠΕΝ, το Τ.Ε.Ε , και η ΕΜΔΥΔΑΣ καθώς και οι λοιπές ομοσπονδίες, άμεσα σχετιζόμενες με τον ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό, δεν λαμβάνουν υπόψιν τα αιτήματα μας.

Αποδεδειγμένα μας αγνοούν και δεν υπάρχει ίχνος «δημοκρατικού διάλογου» όπως ορίζει το πολίτευμα μας παρά τις προσκλήσεις μας.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ έχει «ΦΩΝΗ» .

Ο Ελεύθερος Επαγγελματίας Μηχανικός έχει «ΦΩΝΗ».

 

Το έτος 2024 υποσχόμαστε πως οι ανακοινώσεις θα μετατραπούν σε διεκδικήσεις μέσω της δικαιοσύνης .

Η περίοδος χάριτος προς τους φορείς που αγνοούν τα αιτήματα μας έλαβε τέλος…….

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Η πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Κεσδζόγλου Κυριακή                                  Σούλης Ιωάννης

 

Post a Comment