ΠΑΣΕΕΜ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό να αποτελέσει ένα συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων αποφοίτων ανωτάτων σχολών Ελλάδας ή κατόχων αντίστοιχων τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που εργάζονται αποκλειστικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ανέργων μηχανικών.

icon_widget_image Δευτέρα -Παρασκευή : 9π.μ. - 5μ.μ. icon_widget_image Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454 icon_widget_image + (30) 2310944056 icon_widget_image info@paseem.gr

ΠΑΣΕΕΜ

“Οι αδύναμοι στηρίζουν , οι δυνατοί κοροϊδεύουν!!!!”

«ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 

Του  Πανελλήνιου Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑΣΕΕΜ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη,

Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454, όπως νομίμως εκπροσωπείται, info@paseem.gr

Στο παρά πέντε, σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2023 , θυμήθηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να στηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς. Την ημέρα Γρηγορόπουλου, με την Αθήνα σε αποκλεισμό , και ενώ αύριο ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο, μέσα σε κλοιό αποκλεισμού της Αθήνας λόγω της επισκέψεως Ερντογαν, όπως και η ίδια ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος μαρτυρεί, με βαρύγδουπες , αλλά γελοίες ως προς την ουσία εκφράσεις , όπως «Συνεχή αποχή ως την Πέμπτη 7-12-2023».

Δηλαδή αποχή μίας ημέρας «για όσο διάστημα συζητείται το νομοσχέδιο στην Βουλή».

Με την πρωτεύουσα μη προσπελάσιμη «Σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, ενάντια στο φορονομοσχέδιο-καταιγίδα που συζητείται στην Βουλή ,και ιδίως των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα , με συνεργασία των φορέων που εκπροσωπούν επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους αυτοαπασχολούμενων», ενώ μέχρι χτες δεν είχε προβεί σε καμία ουσιαστική κίνηση υπεράσπισης των ελευθέρων αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Βολεμένο και κλεισμένο στον μικρόκοσμο του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρά μόνο και όταν «αναγκάζεται», εξαντλεί την όλη αγωνιστικότητα του στην όποια μορφή πάλης στο να συνυπογράφει με το ζόρι ανακοινώσεις άλλων φορέων.

Αυτή είναι η ανύπαρκτη υποστήριξη που παρέχει το Τ.Ε.Ε στον κλάδο μας ενώ έχει όλα τα απαιτούμενα «όπλα» . Να κατεβάσει «τους διακόπτες του συστήματος» όπως έκαναν άλλοι φορείς , με σοβαρότητα, βοηθώντας ουσιαστικά στον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών να διατηρήσουν την εργασία τους.

Κατ’ ουσία αφήνει τον κλάδο «έρμαιο» στις ορέξεις της κυβέρνησης , κάνοντας το έργο τους ευκολότερο, αφήνοντας μόνους τους μηχανικούς , αποδυναμώνοντας τους με κάθε ευκαιρία στην συνεχή πάλη τους χωρίς καμία στήριξη.

Θα μπορούσε ακόμη να ερμηνευτεί ως «υποστήριξη» προς την κυβέρνηση η τόση «ΑΠΑΘΕΙΑ» του.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί είμαστε μόνοι με μοναδικό φορέα στήριξης τον ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ που από την πρώτη μέρα πολεμάει με καταστάσεις και συνθήκες που το Τεχνικό Επιμελητήριο επιτρέπει να ευδοκιμούν και σε πολλές περιπτώσεις τον ίδιο στηρίζει. Απέχουμε από την εργασία μας από την 21η Νοεμβρίου δίχως να σκεφτούμε τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις μας και την προσωπική μας ζωή. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι το Κράτος να κατανοήσει πως μας αδικεί.

ΠΑΣΕΕΜ, όπως νομίμως εκπροσωπείται

Θεσσαλονίκη, 06-12-2023

           Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κεσδζόγλου Κυριακή                                                           Σούλης Ιωάννης

 

Post a Comment