ΠΑΣΕΕΜ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό να αποτελέσει ένα συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων αποφοίτων ανωτάτων σχολών Ελλάδας ή κατόχων αντίστοιχων τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που εργάζονται αποκλειστικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ανέργων μηχανικών.

icon_widget_image Δευτέρα -Παρασκευή : 9π.μ. - 5μ.μ. icon_widget_image Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454 icon_widget_image + (30) 2310944056 icon_widget_image info@paseem.gr

ΠΑΣΕΕΜ

Ανακοίνωση ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ για τις ψευδείς βεβαιώσεις νομιμότητας ακινήτων.

Κατόπιν  των δηλώσεων του πρόεδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος, Γεώργιου Ρούσκα, καθώς και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , Γεωργίου Στασινού , σχετικά με τις ψευδείς βεβαιώσεις μηχανικών  περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών τονίζουμε τα εξής:

Προς απάντηση στον κύριο Ρούσκα:

-Ο αριθμός των λανθασμένων τίτλων κυριότητας  από τους συμβολαιογράφους είναι εξωπραγματικός συγκριτικά με τις 17.000 ψευδείς δηλώσεις μηχανικών που αναφέρετε στο δημοσίευμα σας.

Ως γνωστόν μέχρι το έτος 2011 οι συμβολαιογραφικές πράξεις δεν απαιτούσαν βεβαίωση νομιμότητας από μηχανικό . Μέχρι τότε οι συμβολαιογράφοι χωρίς κανέναν έλεγχο από μηχανικό ,πολλές φορές σε συνεννόηση μόνο με τον εργολάβο, συνέτασσαν και μετέγραφαν τίτλους ιδιοκτησίας.

Ως μηχανικοί αντιμετωπίζουμε καθημερινά  λάθη συμβολαίων  προκειμένου να προβούμε σε ρύθμιση ή έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου ή έκδοση οικοδομικής άδειας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η δική μας εργασία .Του ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

Σε αντίθεση με τους μηχανικούς και την καθυστέρηση στην εργασία τους από τους ψευδείς ή λανθασμένους τίτλους ιδιοκτησίας οι συμβολαιογράφοι  αποκτούν νέα εργασία και μάλιστα βάση ΦΕΚ αμειβόμενη.

Προς απάντηση στον κύριο Στασινό:

-Δεν τίθεται θέμα δυσφήμισης του κλάδου των μηχανικών καθώς είναι γνωστές οι ψευδείς δηλώσεις ορισμένων μηχανικών οι οποίες με ευθύνη του ΤΕΕ και της πολιτείας υποβλήθηκαν.

Άλλωστε προ ημερών το ΤΕΕ είχε κάνει αναφορά για αφαίρεση πρόσβασης στα ηλεκτρονικά συστήματα του ΤΕΕ σε συνάδελφο μηχανικό για ψευδείς δηλώσεις στην Μύκονο.

Φάσκω και αντιφάσκω παρατηρεί ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ως ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ δεν στηρίζουμε εκφράσεις ,όπως η λέξη «ντροπή» ,καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο πέρασμα των ετών έχει ταχθεί πολλές φορές υπερ της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος και στους παραλογισμούς που αιτούνται εις βάρος των μηχανικών.

Σε αντίθεση  με την στήριξη του ΤΕΕ στην Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδος  τα τελευταία δώδεκα  έτη δεν νιώσαμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί στήριξη από τον επαγγελματικό μας φορέα και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Κράτους.

Εμείς καλούμαστε να τακτοποιήσουμε τα ακίνητα για να μεταβιβαστούν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί  .ΟΧΙ το ΤΕΕ , ΟΧΙ οι συμβολαιογράφοι.

Παρατηρούμε ως θεατές μια ατέλειωτη επίδειξη εξουσίας και από τις δύο μεριές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με μοναδικό αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού.

Αν πρέπει να «τιμωρηθεί» κάποιος για ψευδείς τίτλους ιδιοκτησίας ή ψευδείς δηλώσεις τακτοποιήσεων , εφόσον προκύπτει δόλος , πρωτοστατούμε στην εφαρμογή του νόμου.

Απαιτούμε αξιοκρατία και εφαρμογή των νόμων σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους .

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών καλούμε τόσο την Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδος , όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε «παύση πυρός» και σε εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου να θεσμοθετηθεί τόσο η προστασία του μηχανικού όσο και του συμβολαιογράφου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

        Η πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 Κεσδζόγλου Κυριακή                                           Σούλης Ιωάννης

 

Post a Comment