ΠΑΣΕΕΜ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό να αποτελέσει ένα συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων αποφοίτων ανωτάτων σχολών Ελλάδας ή κατόχων αντίστοιχων τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που εργάζονται αποκλειστικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ανέργων μηχανικών.

icon_widget_image Δευτέρα -Παρασκευή : 9π.μ. - 5μ.μ. icon_widget_image Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454 icon_widget_image info@paseem.gr

ΠΑΣΕΕΜ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.)

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών, ο οποίος εκπροσωπεί τους Μηχανικούς κάθε βαθμίδας και ειδικότητας, αναφορικά με την προκήρυξη του ΥΠΕΝ για την δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής υπολογισμού του κόστους μιας οικοδομικής αδείας, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.

Η προκήρυξη αυτή οδηγεί σε απαράδεκτη χειραγώγηση μέσω αλγορίθμων των αμοιβών των μηχανικών, στην απαξίωση της γνώσης και της εμπειρίας των μηχανικών.

Καταργεί την ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ μηχανικού και εργοδότη σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν.3919/2011, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, καθιστώντας τον κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιφατικό.

Θεωρούμε αντισυνταγματική την κίνηση-σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, και αφορμή να απευθυνθούμε στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Απαιτούμε να ακυρωθεί η προκήρυξη και να αποσυρθεί ο διαγωνισμός.

ΠΑΣΕΕΜ, όπως νομίμως εκπροσωπείται

Θεσσαλονίκη, 03-06-2023

   Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κεσδζόγλου Κυριακή                                                           Φραγκιαδάκης Ευάγγελος

Post a Comment