ΠΑΣΕΕΜ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών (ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 2022, με σκοπό να αποτελέσει ένα συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων αποφοίτων ανωτάτων σχολών Ελλάδας ή κατόχων αντίστοιχων τίτλων σπουδών του εξωτερικού, που εργάζονται αποκλειστικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ανέργων μηχανικών.

icon_widget_image Δευτέρα -Παρασκευή : 9π.μ. - 5μ.μ. icon_widget_image Καισαρείας 12, Θεσσαλονίκη, 54454 icon_widget_image info@paseem.gr

ΠΑΣΕΕΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Μ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κυρίου Στουρνάρα Ιωάννη σχετικά με την τεκμαρτή φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μη ανεχόμενοι πλέον τον εμπαιγμό του εν λόγω κυρίου, τονίζουμε το εξής:

Οι ελεύθεροι  επαγγελματίες μηχανικοί  στην πλειοψηφία μας διατηρούμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν θα σταθούμε στον ισχυρισμό του για παραποίηση ή μη, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της διατύπωσης του κύριου Στουρνάρα, «μεταναστεύω» ή «μεταναστεύσουν» αλλά στην έκφραση «…σιγά τον φόρο που μπήκε. Μπήκε ως τεκμαρτό το ελάχιστο εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη».

Ο κύριος Στουρνάρας έκανε λόγο για δικαιοσύνη και πως δεν πρέπει να πληρώνουν μόνο οι λίγοι παρόλα αυτά μόνο η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών είναι τόσο υψηλή και άδικη.

Ο κύριος Στουρνάρας, με την ιδιότητα του οικονομολόγου που φέρεται πως κατέχει, μπορεί να μας εξηγήσει αν ένας ανειδίκευτός εργάτης έχει καθαρό ελάχιστο εισόδημα  15.000 ευρώ ετησίως για ποιο λόγο δεν μπορεί να επιβιώσει στην Ελλάδα;

Μπορεί να μας εξηγήσει γιατί και εμείς οι μηχανικοί που δεν είμαστε ανειδίκευτοι «εργάτες» δεν μπορούμε να επιβιώσουμε και στην πλειοψηφία μας δεν φτάνουμε καν το τεκμαρτό του «πλιάτσικου» της κυβερνήσεως Μητσοτάκη;

Ο κύριος Στουρνάρας ως γνωστόν:

Είναι ολοφάνερο πως βάση των θέσεων που κατείχε ο κύριος Στουρνάρας έχει άμεση συμμετοχή στην κατάσταση της πτωχευμένης χώρας μας. Παρόλα αυτά, σήμερα το έτος 2024 δίνει στην κυβέρνηση την συμβουλή «να πατήσει το γκάζι».

Μπορεί να μας εξηγήσει ο κύριος Στουρνάρας ποιο ακριβώς γκάζι εννοεί;

Το γκάζι που θα σκοτώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες ή το γκάζι που ο ίδιος γνωρίζει από τις θέσεις που κατείχε και η χώρα οδηγήθηκε στην εξαθλίωση;

Δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιου είδους δηλώσεις από αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας μας .

Δεν δεχόμαστε άλλο την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και τον εμπαιγμό από κυρίους που μιλούν εκ του ασφαλούς πίσω από θέσεις μεγάλων εισοδημάτων, και μάλιστα εισοδημάτων που προέρχονται ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ!!!

Δεν θα ζητήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή την δημόσια συγγνώμη του κυρίου αυτού προς τα πρόσωπα μας, αλλά την παραίτηση του, με την ευχή όντως να μεταναστεύσει.

 

ΠΑΣΕΕΜ, όπως νομίμως εκπροσωπείται

Θεσσαλονίκη, 14-06-2024

   Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κεσδζόγλου Κυριακή                                                           Φραγκιαδάκης Ευάγγελος

 

 

 

 

 

 

 

Post a Comment